El Parlament crearà una comissió d’investigació sobre els casos de violència sexual denunciats en centres escolars

CatECP vol que serveixi per a “trencar el silenci absolut” en l’àmbit social i institucional


El Parlament crearà una comissió d’investigació sobre els casos de violència sexual d’infants denunciats en centres escolars i espais educatius a Catalunya. Aquesta era una proposta de CatECP i ara se s’ha signat un document de resolució, amb les signatures de tots els grups parlamentaris, que en farà possible la creació.

La portaveu adjunta dels comuns al Parlament, Marta Ribas, ha explicat que aquesta comissió ha de servir per a “trencar el silenci absolut” que hi ha hagut en aquesta qüestió, tant en l’àmbit social com institucional. “Una institució com el Parlament ha de fer aquesta part exemplar i dir que a Catalunya no acceptem ni les violències ni els silencis còmplices que han tapat aquesta realitat”, ha explicat en declaracions als mitjans.

Ribas ha explicat que els comuns porten mesos “batallant” per la creació d’aquesta comissió d’investigació. Arran d’una moció sobre aquest assumpte votada per unanimitat, CatECP va demanar a tots els grups que fossin “conseqüents” i fessin possible aquesta comissió. Finalment s’ha signat un document de resolució per la creació d’aquest òrgan i s’ha registrat aquest dimarts.

La portaveu adjunta ha dit que la comissió ha de servir per “trencar un silenci absolut” sobre les violències sexuals en infants i que el Parlament sigui “exemplar” i doni criteris i pautes a la societat. També per a dirimir responsabilitats, si n’hi ha hagut, en institucions públiques, direccions d’escoles o també des del Govern o el Departament d’Ensenyament.

Els comuns són partidaris que després de la sentència de condemna als Maristes se’ls retiri el concert, i que així es faci amb tots aquells que no hagin complert amb el protocol. “Ha quedat clar, amb la sentència, que no hi ha hagut una actuació coherent, com a mínim en protocols”, ha argumentat la diputada. “Deixem treballar aquesta comissió d’investigació i n’hauran de sortir conclusions, i esperem que conseqüències”, ha dit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article