El comitè d'empresa del SEM convoca vaga per al 7 i 8 de maig per l'aplicació de l'augment retributiu

L'empresa defensa l'augment salarial però recorda als treballadors que no es pot fer “automàticament” i que cal que hi hagi un acord previ


Els comitès d'empresa del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han convocat vaga per als dies 7 i 8 de maig del 2019 per l'incompliment de part del seu conveni col·lectiu vigent, diuen, i per la negativa de la direcció a efectuar l'increment retributiu que s'està aplicant a tot el sector públic.

Segons els representants dels treballadors, el Departament de Salut està condicionat aquest increment a la negociació d'un conveni col·lectiu “a la baixa”, amb la pèrdua conseqüent de drets i condicions laborals, “sense respectar el que s'ha aplicat a la resta del sector públic, on s'han incrementat els salaris sense condicions de cap mena”.

Des del SEM, per la seva banda, defensen que es pugui fer aquest augment salarial, però recorda als treballadors que no es pot fer "automàticament" i que cal que hi hagi un acord previ sobre la manera en com repercutir-lo a les nòmines.

Els treballadors també es queixen que en els darrers anys han afrontat retallades i nous encàrrecs de gestió sense cap augment de plantilla, tot i l'increment de la demanda assistencial. En canvi, continuen, sí que ha crescut el nombre de càrrecs directius i el salari de la nova gerència, en un 15%. “En un acte de responsabilitat, durant els darrers anys hem assumit aquesta manca de recursos en silenci. Mai farem a la ciutadania hostatge de reivindicacions laborals però ara tenim un greu problema i la situació és insostenible”, adverteixen en un comunicat.

Per tot plegat demanen un conveni que millori les condicions laborals perquè els treballadors “no siguin els que assumeixin retallades encobertes”, i també els recursos adequats per evitar la reducció de la qualitat assistencial. “Aquesta vaga ha de fer visible la situació real del SEM lluny de la propaganda d’empresa o del màrqueting oportunista del directiu de torn”, han conclòs.

Des del SEM expliquen que l'empresa està a favor de l'increment salarial, però aclareixen que aquest no es pot aplicar de manera automàtica, com sí passa amb els funcionaris del Departament. En el cas del SEM, al tractar-se de personal laboral, l'increment s'ha d'aplicar previ acord amb els treballadors sobre la manera en com es repercutirà a la nòmina. Aquest augment està fixat en un topall del 2,25% de la massa salarial.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article