Tornen a ocupar la Residència d'Estudiants Autogestionada del Raval

La Guàrdia Urbana no ha intervingut a l'espera de poder negociar el desallotjament a partir d'aquest dijous

El col·lectiu CSO May Day ha tornat a ocupar aquest dimecres, al voltant de les dues del migdia, la Residència d'Estudiants Autogestionada (REA) del Raval després que la Guàrdia Urbana desallotgés l'immoble al gener del 2018 pel mal seu mal estat.

L'edifici es troba al Passeig Sant Bernat 9, al districte de Ciutat Vella, i és propietat de l'Ajuntament de Barcelona. Segons han explicat fonts municipals, la Guàrdia Urbana ha optat per no actuar davant la presència d'un centenar de persones i esperar a aquest dijous per negociar el desallotjament o bé ordenar la sortida dels seus ocupants per la força, ja que l'immoble pateix problemes estructurals i de seguretat.

En aquest emplaçament, està previst que s'hi ubiqui la nova Escola de Músics, un projecte que actualment està en fase de concurs. Els guanyadors es donaran a conèixer al voltant del mes de juny.

El passat 8 de gener del 2018, la Guàrdia Urbana va desallotjar l'edifici en compliment a una ordre judicial i, de fet, els agents ja van obligar els seus ocupants a sortir-ne l'1 de desembre del 2017 desembre per motius de seguretat.

Segons va argumentar aleshores l'Ajuntament de Barcelona, la finca “era un perill i no s'hi poden realitzar activitats a dins”. Uns deu dies més tard va ser reokupat fins a principis de gener de l'any passat. El col·lectiu que l'okupava, en canvi, va qüestionar l'argument de seguretat del consistori.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article