Els sindicats es tanquen a Educació contra “l'immobilisme” del Departament i mantenen la vaga del 16-M

Els docents reclamen la recuperació de l'horari lectiu anterior a les retallades per tot el personal


La mesa sectorial del personal docent no universitari ha acabat sense acord entre els sis sindicats presents i l'administració i els representants dels treballadors han optat per tancar-se a la seu del Departament com a mostra de rebuig del que consideren “immobilisme” del Departament.

Els sindicats havien entrat a la trobada amb la reclamació “irrenunciable” de la recuperació de l'horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal, a més de demanar la reducció de les ràtios i garantir que no es tanqués cap tancament de grup a l'escola pública. Segons els sindicats, són mesures que es poden aprovar perquè després de sis anys no s'han revertit les retallades que es van aplicar de forma “extraordinària” des del primer moment de la crisi econòmica.

Segons les organitzacions sindicals, aquestes mesures que es van prendre van afectar tant a les condicions laborals com al “dret bàsic” d'una educació pública i de qualitat i per això demanen un decret llei que possibiliti la dotació pressupostària d'aquestes demandes. En un comunicat, els sindicats han assegurat que “no queda més camí” que la mobilització i per això, mantenen la vaga a tot l'ensenyament públic el proper 16 de maig.

La conselleria avisa: “No pot tirar endavant”

Al seu torn, la conselleria, no només confirma que diversos representats de la mesa sindical s’han tancat aquest migdia a la seva seu, sinó que valoren la reducció horària que reclamen els sindicats en 154 milions d’euros anuals que, amb els pressupostos prorrogats, “no pot tirar endavant”.

No obstant, el Departament ja ha informat als diferents representants sindicals que, “tan aviat com compti amb disponibilitat pressupostària, està obert a negociar aquesta mesura i altres amb més impacte en l'estabilitat de la plantilla i en la qualitat de l'educació”.

Així mateix, la conselleria ha recordat que des del curs 2016-2017 ha intentat revertir “bona part de les retallades implementades des del curs 2011-2012”, i també ha explicat que ha intentat impulsar “millores” en el sistema educatiu, com ara la reducció d’una hora lectiva que beneficia 2.500 docents, el retorn d’hores de reducció per a càrrecs de coordinació que afecta a 270 professors, un increment d’hores lectives a grups d’escolarització de batxillerat, un increment de 0,7 hores per a grups de secundària i una millora de criteris de provisió de substitucions des de l’1 de setembre i totes les llicències de més de set dies naturals, entre altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article