Save the Children alerta que una de cada tres mares soles amb fills viu en situació de pobresa

Amb motiu del Dia de la Mare l'organització recorda que les famílies s’enfronten a un major risc de pobresa i exclusió social

Amb motiu del Dia de la Mare, que se celebra aquest diumenge, 5 de maig, Save the Children recorda que les famílies formades per mares soles amb fills i filles a càrrec s’enfronten a un major risc de pobresa i exclusió social. A Catalunya, una de cada tres famílies monoparentals femenines viu en situació de pobresa.

Segons dades de l’Idescat, a Catalunya hi ha un total de 323.800 llars monoparentals. La gran majoria d’aquestes famílies, el 81% és a dir 262.100, estan encapçalades per dones que estan soles per fer-se càrrec de totes les despeses de la llar i de la criança dels seus fills.

A més de la dificultat de conciliar família i feina, la falta d’oportunitats laborals condiciona molt significativament aquestes llars. “Es tracta de mares que han de fer mans i mànigues per fer front a les responsabilitats de la llar, amb moltes dificultats per conciliar la vida familiar i laboral. En el seu cas, les polítiques d’ocupació no són suficients si no van acompanyades de mesures socials que permetin i afavoreixin la conciliació i la cura dels fills”, explica Emilie Rivas, responsable de Polítiques d’Infància de Save the Children a Catalunya.

La taxa de pobresa de les famílies formades per un adult amb un o més fills dependents és del 35,3% mentre que la taxa de pobresa de famílies de dos adults amb un o més fills dependents és del 22,3%. En el cas de les llars sense fills a càrrec la taxa de pobresa baixa fins a l’11,8%.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article