El Parlament tornarà a portar al Congrés la proposta per despenalitzar l'eutanàsia

L'associació Dret a Morir Dignament creu que hi ha les “condicions ideals” perquè la modificació del Codi Penal sigui “una realitat”


El Parlament tornarà a portar al Congrés dels Diputats la proposta per despenalitzar l'eutanàsia; una iniciativa que la cambra catalana va aprovar el 2017 però que va quedar frenada en la tramitació a Madrid.

Així ho ha acordat la Taula de partits i entitats per regular l'eutanàsia i el suïcidi assistit, que ha reunit aquest divendres al Parlament representants de tots els grups polítics menys del PPC i de l'associació Dret a Morir Dignament Catalunya.

La presidenta de l'entitat, Isabel Alonso Dávila, veu ara les “condicions ideals” perquè el dret a morir de manera digna sigui “una realitat molt aviat”, pel suport públic que hi han donat la majoria de partits, sobretot després que l'eutanàsia entrés en l'agenda política pel cas de María José Carrasco i Ángel Hernández. Dávila ha detallat que durant aquesta campanya electoral a l’Estat espanyol el suport social a aquest dret ha augmentat del 84% al 87%, així com el fet que, a excepció del PP i de Vox, la resta de partits han dut als seus programes electorals la voluntat de despenalitzar l’eutanàsia.

El segon acord pres a la reunió ha estat el de començar a treballar ja per acordar amb el màxim consens possible com es regularà l’eutanàsia, de manera que el sistema públic de salut de Catalunya ho tingui tot a punt en cas que el Congrés aprovi definitivament la seva despenalització.

La consellera de Salut s’ha felicitat perquè, de nou, el Parlament de Catalunya “torni a liderar aquests debats importants pels drets i per la vida de la gent”. “Fem un altre pas perquè, de nou, el Parlament demani al Congrés que l’eutanàsia no tingui cap altre topall que el de la lliure voluntat d’exercir aquest dret”, ha emfatitzat Vergés, que ha agraït la tenacitat de l’entitat Dret a Morir Dignament en demanar garantir aquests drets. “L’eutanàsia i l’ajuda al suïcidi és un tema rellevant per a la vida de poques persones però molt important per al seu final de vida”, ha subratllat la titular de Salut.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article