Presentació del projecte Voluntariat en Familia Pare Manyanet

El president Jordi Pujol ha apadrinat la iniciativa que rep el suport de l'Obra Social de la Fundació la Caixa


Un grup de pares, mares i educadors del Col·legi Pare Manyanet i del Col·legi Jesús, Maria i Josep de Barcelona han impulsat aquesta iniciativa que pretén promoure que les famílies realitzin accions de voluntariat en el seu temps d'oci, com a activitat d'educació en valors. S'ha presentat el dilluns 14 de desembre al Col·legi Pare Manyanet de Barcelona. La família actua en equip i sumant les seves capacitats, habilitats i disponibilitats, duu a terme una acció de solidaritat. Els seus membres comparteixen el compromís social del voluntariat. La família és el centre del procés, el qual s'estructura en base a dos vectors principals: l'acció solidària realitzada per part de la família i la reflexió i enfortiment dels llaços familiars com a conseqüència de l'acció solidària que es desenvolupa. El projecte sorgeix de la voluntat de construir una societat més justa i humana, a partir de l'esforç col·lectiu.

Les dues escoles que han impulsat la iniciativa ja comencen oferint diferents propostes de voluntariat. D'entre les diferents possibilitats hi ha: el voluntariat ambiental del "Projecte Rius", el voluntariat social de la mà dels amics de la gent gran o fent visites a residències geriàtriques dels barris de Les Corts i Sant Andreu o col·laborant al banc d'aliments i el voluntariat dedicat als animals de companyia amb el Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC). La iniciativa també està treballant amb els col·legis perquè els avis i les àvies puguin realitzar diferents tasques de voluntariat.

Es tracta d'un projecte innovador en l'àmbit del voluntariat, ja que és la primera entitat que té per finalitat promoure, de manera sistematitzada i formal, activitats de voluntariat que es puguin fer en família. El grup es coordina des dels Col·legis, ja que aquests actuen com a punt de referència de les famílies i són la institució que millor pot aglutinar l'esforç col·lectiu. Aquesta fórmula permet reproduir accions similars en altres escoles o entitats amb l'ànim de propiciar un moviment o xarxa de voluntariat en família a la ciutat i al país.

Podeu visitar la pàgina web Voluntariat en Família

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article