Mig centenar de persones es congreguen a Barcelona en defensa dels drets de les persones migrades

Els manifestants reunits al monument de Colom denuncien els partits d'extrema dreta que culpen aquest col·lectiu de la crisi social i econòmica a Europa


Més de cinquanta persones s'han congregat aquest dissabte al monument a Colom de Barcelona per defensar els drets humans dels migrants i la seva lliure circulació. Durant l'acte, convocat per la xarxa d’activisme Caravana Obrim Fronteres, s’han desplegat diverses pancartes i s’ha llegit un manifest per denunciar les polítiques xenòfobes, racistes i masclistes dels partits d'extrema dreta a Europa i al món.

Així mateix, s’ha denunciat “la manipulació i la falsedat” dels discursos que culpen a la migració de la crisi social i econòmica per tal d'amagar les responsabilitats europees en aquesta crisi. Aquest diumenge, a diverses ciutats europees i a San Francisco s’han fet concentracions similars.

L'acte per la defensa dels drets humans de les persones migrants ha estat impulsat per la xarxa d'activisme Caravana Obrim Fronteres, que va néixer fa tres anys i mig i que té com a objectiu sensibilitzar i mobilitzar la societat en la defensa dels drets de les persones que busquen refugi.

El manifest de la concentració ha exigit que es compleixin els drets humans en les polítiques migratòries, que s'acabin les expulsions dels migrants i que s'estableixin vies de pas segures per aquelles persones que es veuen obligades a emigrar dels seus països. Així mateix, ha denunciat el paper dels governs europeus que s'han negat a obrir els ports i han incomplert els acords de cooperació europea a l'hora d'oferir els ajuts necessaris a totes aquelles persones que arriben per mar.

En una atenció als mitjans, Sira Ruiz i Nogales, membre de “Caravana Obrim Fronteres” ha explicat que el principal motiu d'aquesta mobilització és “denunciar les polítiques xenòfobes, racistes i masclistes que porten els partits d'extrema dreta a Europa i al món i que es veuen reflectides en programes i partits com Vox”. Ruiz i Nogales ha explicat que la Caravana Obrim Fronteres no fa política institucional, sinó que és “un agent polític de canvi des de la societat, que defensa polítiques adreçades a la vida i no a la mort”.

Al final de la concentració, els assistents han unit les seves mans per fer una espiral que ha acabat amb una abraçada. Un símbol que s'ha fet a molts punts de l'estat espanyol i d'Europa en defensa dels drets humans dels migrants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article