Save the Children recrea com hauria estat la vida dels polítics espanyols amb una infància pobra

L'ONG presenta en un informe una anàlisi dels drets dels infants durant els darrers 100 anys a l'Estat


Save the Children ha volgut imaginar com hauria estat la vida dels principals líders polítics de l'Estat amb una infància pobra. Amb muntatges fotogràfics, l'organització presenta Pedro Sánchez, Pablo Casado, Albert Rivera, Pablo Iglesias i Santiago Abascal amb aspecte envellit, exercint treballs precaris i vivint en situació d'exclusió social.

Per commemorar el centenari de l'entitat, l'ONG ha presentat la campanya ‘La infància marca’, un anàlisi dels drets dels infants durant els darrers 100 anys a l'Estat. L'objectiu és recordar que un de cada quatre infants a l’Estat espanyol viu en situació de pobresa i que entre un 10 i un 20% de la població ha patit abusos sexuals quan era petit.

En el muntatge es pot veure el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, com si fos un manter. El popular Pablo Casado apareix fotografiat davant d'una barraca. El president de Cs, Albert Rivera, està caracteritzat com un immigrant que treballa al camp. Pablo Iglesias, líder de Podem, recull xavalla, i el de Vox, Santiago Abascal, és un pidolaire.

“El fet que els nens i les nenes d'avui dia puguin arribar a ser els líders del futur depèn que els actuals partits polítics tinguin l'altura de mires necessària per situar la infància més desafavorida al centre del debat polític”, ha argumentat el director general de Save the Children, Andrés Conde. En aquest sentit, ha demanat que la propera sigui la legislatura de la infància.

L'informe de l'evolució dels drets dels nens durant els darrers 100 anys constata que si la situació de la infància es troba massa poc visible actualment, encara ho era més durant el segle passat. No hi ha registres ni documentació, i el relat històric s'ha limitat als fets viscuts i relatats per uns quants. “Potser els nens i les nenes no han protagonitzat les grans fites del darrer segle a Espanya, però sí que n’han patit les conseqüències, i per això hem de prestar-los atenció”, reivindica Conde.

De forma complementària, Save the Children acompanya la seva investigació històrica amb una comparativa de la situació actual arreu de l’Estat en temes d’infància respecte els països del seu entorn. L’organització recorda que, des de fa anys i segons les dades de l’Eurostat, l’Estat espanyol és un dels països amb taxes més altes de pobresa infantil relativa: el 28,3 % dels infants es troba en aquesta situació. Està per damunt de la mitjana de la Unió Europea, i només Romania i Bulgària té taxes més altes de pobresa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article