Set de cada deu nens creu que a l'escola és possible el maltractament sense que ningú no ho sàpiga

L'informe ‘Érase una voz’ d'Educo destaca que els infants veuen les xarxes socials i internet com els espais de més risc


Un informe sobre la percepció de la violència exercida sobre els nens i nenes xifra en set de cada deu els infants que pendent que a l'escola hi ha espais on el maltractament és possible sense que ningú no ho sàpiga. Una recerca d'Educo posa de manifest que els infants veuen les xarxes socials i internet els centres educatius, en més d'un 84% dels casos, com els espais amb una vulnerabilitat més gran per patir agressions.

L'informe conclou que dos de cada tres nens creuen que la manca de reconeixement dels seus drets per part de les persones adultes i la poca credibilitat que es dona a les opinions de la infància són causes possibles de la violència que pateixen.

Pel que fa als espais, a banda de les xarxes i Internet, el parc, el centre de la ciutat, o un concert en un lloc tancat, són altres espais altament vulnerables. Els infants enquestats però, en un 54,2% també veuen l'escola o l'institut com un espai de risc.

Amb entrevistes a més de 900 infants d'arreu de l'estat espanyol, l'informe Érase Una Voz d'Educo destapa que en cas de patir algun maltractament, els infants recorrerien a la seva mare, en un 43,2% del casos, i només en un 0.4% recorrerien al professor, i per tant, l'entitat conclou que el professorat no es percep com un “actor protector” per part dels estudiants.

L'estudi analitza també els motius que creuen els infants que poden estar al darrera d'aquesta violència. En un 65,2% dels casos, creuen que els adults pensen que nens i nenes són “menys importants” que ells i no els tracten com a persones amb drets.

En tres de cada quatre respostes, els infants han considerat que les persones adultes tampoc no fan res per evitar la violència cap a ells, ja sigui exercida per altres adults com per altres nens i nenes. En un 50% dels enquestats, es considera que la violència s'exerceix perquè també s'ha estat una persona maltractada, no es té autocontrol o no es té empatia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article