La DGAIA obrirà un centre d'atenció immediata per a joves migrants sols a Barcelona

L'equipament tindrà capacitat per a 40 persones i s'ha creat per evitar les estades llargues dels menors d'edat a les comissaries


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies preveu obrir el mes de juny vinent un centre d'atenció immediata (CAI) a la Zona Franca de Barcelona per atendre joves que migren sols. Amb capacitat per a una quarantena de persones, el centre serà un recurs pioner a tot l'estat espanyol que vol convertir-se en “l'entrada” al sistema de protecció, i evitar les estades llargues dels menors d’edat a les comissaries per tal de ser identificats abans del trasllat a un centre d'acollida.

L'equipament, construït amb mòduls prefabricats, també disposarà d'un espai per als joves que no volen viure en centres d'acollida. El centre estarà gestionat de forma coordinada amb el Departament d'Interior ja que comptarà amb una parella de Mossos per a fer les identificacions dels joves en un entorn “amable”, expliquen des de la Generalitat. També hi haurà una parella d'educadors socials i una parella d'integradors socials les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. L'objectiu és oferir als joves una atenció integral “més immediata i respectuosa” amb els drets dels infants que els allunyi de l'estigmatització.

L'espai també s'ha concebut per donar servei especialitzat als joves i adolescents amb “dinàmiques de carrer” que són “refractaris” a entrar al sistema de protecció a la infància. En el centre de la Zona Franca hi tindran les necessitats higièniques i alimentàries cobertes i hi podrien pernoctar. D'aquesta manera, la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut vol reforçar l'atenció als adolescents i joves que estan al carrer per crear el “vincle” necessari que en faciliti l'entrada al sistema de protecció.

La creació d'aquest centre forma part de l'Estratègia Catalana per a l'Acolliment i la Inclusió que va presentar el Govern el gener passat. La voluntat és donar una atenció més integral i planificada als menors que arriben a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article