El SEM xifra en menys d'un 1% el seguiment de la vaga

El comitè d'empresa denuncia que s'han inclòs als serveis mínims treballadors amb voluntat de secundar l'aturada


El Sistema d'Emergències Mèdiques ha xifrat en sis, de 706, els professionals que han secundat la vaga d'aquest dimarts convocada per protestar contra la negativa de la direcció d'aplicar a la plantilla els increments retribuïts del sector públic.

Segons les dades fetes públiques pel SEM, 3 dels treballadors en vaga són del comitè d'empresa, dos del Cap de Tarragona i quatre del Barcelonès. Per la seva banda, el comitè d'empresa ha denunciat que la direcció va comunicar poc abans de les 12 de la matinada els serveis mínims entre els quals van incloure professionals que havien manifestat la seva voluntat de secundar l'aturada i fins i tot, membres del comitè de vaga.

Així doncs, el seguiment de la vaga, convocada per dos dies, és del 0,85%, en el torn de matí, uns torns que varien en funció del territori. Fonts del SEM han explicat que el servei no s'ha vist afectat perquè els serveis mínims són alts, i en cas de detectar un servei incomplert, la companyia hi destina els recursos necessaris per completar-lo.

Des del comitè d'empresa, en canvi, no s'han volgut fer valoracions perquè consideren que l'empresa no ha donat la informació demanada. Asseguren que aquest dilluns, en una reunió per intentar evitar l'aturada, la direcció va demanar desconvocar la vaga amb el “compromís verbal” de començar a negociar un preacord per regular l'increment retributiu, motiu de la convocatòria.

Fonts del comitè han explicat que no es va voler arribar a aquest preacord i la trobada va acabar poc abans de les 12 de la nit, quan començava l'aturada, per la qual cosa els serveis mínims es van comunicar sense marge. En aquest sentit, el comitè denuncia que es van incloure en aquests serveis mínims persones que havien manifestat la voluntat de fer la vaga i membres del mateix comitè de vaga.

Els sindicats demanen que els increments salarials de la funció pública sigui aplicats automàticament als treballadors del SEM, i no dependre de l'acord entre direcció i comitè a cada exercici.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article