Nou de cada deu atesos pel Servei d'Acompanyament als jutjats són víctimes de violència masclista

El programa de Justícia dona suport psicològic a 6.600 declarants el primer any en funcionament


El primer any de vida, el Servei d'Acompanyament a la Víctima del delicte del Departament de Justícia ha atès 6.600 persones, i el 90% són víctimes de violència masclista. És el balanç d'aquest programa que dona suport psicològic per afrontar la compareixença davant del jutge en les millors condicions possibles i evitar al màxim el patiment de la víctima.

Entre altres coses, es vetlla perquè s'apliquin elements físics de protecció visual com ara mampares, o es procura que víctima i agressor segueixin circuits diferents en el jutjat per evitar el seu contacte. Els tècnics també recullen les necessitats emocionals, d'habitatge, sobre els fills i d'altres ajudes que pugui necessitar la víctima, tant si hi ha ordre de protecció, com no. El servei també fa de pont entre la víctima i les oficines d'atenció a la víctima del delicte, oficines de coordinació de les ordres de protecció que imposen els jutges a les víctimes de violència masclista.

A més d'aquest tipus de suport, el servei també ofereixen suport psicològic presencial a qualsevol víctima vulnerable abans, durant i després del judici oral. El servei el pot sol·licitar qualsevol víctima.

L'objectiu final del Departament és garantir un bon tracte a les víctimes i no revictimitzar les persones que han patit un delicte.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article