Obre un allotjament per persones sense llar al carrer Tànger de Barcelona

El nou equipament disposa de 20 habitacions i un menjador social amb 80 places que obrirà tot l'any


Aquest dimecres, 9 de maig, ha obert amb plena ocupació un equipament amb setze habitacions individuals i quatre de dobles per atendre persones sense llar a la cantonada dels carrer Tànger i Àlaba de Barcelona. L'equipament compta amb vint allotjaments, quatre dels quals són dobles, i amb serveis col·lectius.

Els allotjaments es distribueixen entre les sis plantes de l'edifici, dos d'ells estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, i tots disposen del mobiliari i parament necessari per fer vida, a banda d'una petita cuina amb microones i nevera i d'un lavabo amb rentamans i dutxa. La zona comuna compta amb la recepció, una sala polivalent, un espai de lavabos, una zona de bugaderia i el magatzem. El nou equipament també acollirà un servei de menjador social amb capacitat per atendre 80 persones al dia i que funcionarà els 365 dies de l'any.

Els allotjaments del carrer Tànger tindran un pressupost d'uns 505.419 euros anuals, que es divideix a parts iguals pel servei d'allotjament i acompanyament social, d'una banda, i pel servei de menjador i tallers, de l'altra. El perfil de les persones usuàries és el d'homes, dones o parelles sense menors que estiguin en situació d'exclusió social i, especialment, persones sense llar que ja estiguin en seguiment pels serveis socials municipals.

L'objectiu és aconseguir la inserció social d'aquestes persones i la consolidació de la seva autonomia personal, mitjançant la provisió d'un allotjament de llarga estada que faciliti la transició cap a un habitatge més estable, amb un funcionament comparable al dels anomenats "hotels socials" que ja existeixen en d'altres ciutats d'Europa, segons informa l'Ajuntament de Barcelona.

El centre obre amb plena ocupació, la qual cosa significa que allotjarà 20 persones, dels quals el 25% són dones. El 63,3% d'aquestes persones tenen la nacionalitat espanyola, la majoria té entre 51 i 65 anys -tot i que també hi ha tres menors de 30 anys- i la majoria disposa d'uns mínims ingressos per prestacions que en cap cas superen els 700 euros mensuals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article