El sindicat SATSE reclama incorporar 22.960 infermeres més al sistema per assolir la mitjana europea

L'organització defensa que la inversió en aquesta figura sanitària és “invertir en prevenció i promoció de la salut”


El sindicat d'infermeria SATSE xifra en 22.960 les infermeres que caldria incorporar al sistema de salut català per assolir la mitjana europea. En el Dia Internacional de la Infermeria, l'organització sindical recorda que a Catalunya la mitjana d'infermeres per 1.000 habitants és de 3,8, mentre que als països de l'entorn és de nou professionals.

Per això SATSE demana al Govern que possibiliti l'establiment de plantilles infermeres adequades per a que les professionals de l'Institut Català de la Salut puguin prestar la millor atenció als seus pacients. Des de l'organització es defensa que invertir en infermeres és invertir en prevenció i promoció de la salut i que per tant, permetria estalviar milions d'euros al sistema sanitari.

En aquest sentit, SATSE destaca que es donarien menys baixes laborals, s'estalviaria en tractaments de patologies còrniques o s'aconseguiria benestar psicosocial. Així, SATSE Catalunya demana a l'administració que possibiliti que aquest col·lectiu pugui prestar unes cures de qualitat dedicant als pacients el temps que sigui necessari per atendre'ls.

El sindicat ha recordat que un estudi sobre la percepció de l'estrès en els professionals d'infermeria d'arreu de l'Estat posa de manifest que més d'un 61% dels professionals no poden acabar les tasques que han de realitzar dins el seu torn de treball i més d'un 55% assegura que prolonga el seu torn de treball per a poder finalitzar-les.

Per això, SATSE destaca que l'esforç que fan les infermeres i els infermers per atendre els pacients, amb més recursos humans i temps necessari es podria traduir en atenció de “més qualitat” que comportaria més seguretat i satisfacció dels pacients i una menor deterioració de la seva salut i de l'estrès que pateixen. De fet, el 86% dels infermers enquestats declaren no poder dedicar el temps que haurien de poder prestar als seus pacients.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article