Un centenar d'entitats rebutgen la marxa per l'abolició de la prostitució convocada per aquest dissabte a Barcelona

Dones per l'Abolició preveu fer una ruta pels “punts de major concentració de mercadeig de dones” al Raval


Un centenar d'entitats feministes, LGTBI i de moviments socials i veïnals han mostrat el seu rebuig a la manifestació convocada per aquest dissabte a Barcelona per Dones per l'Abolició que preveu fer una ruta per “assenyalar” els “punts de major concentració de mercadeig de dones” al barri del Raval de Barcelona.

En un manifest, els convocants exigeixen una llei abolicionista de la prostitució i també es mostren contraris als ventres de lloguer, i argumenten haver triat la capital catalana pel “desmesurat nombre de bordells” que hi ha i per la “complaença institucional”. Davant d'aquesta convocatòria, un centenar d'entitats han signat conjuntament un comunicat en el qual asseguren que a Barcelona “no són benvingudes iniciatives que fomentin l'estigmatització de cap col·lectiu vulnerable”.

Dones per l'Abolició té previst fer una ruta pel barri del Barril per “protestar contra la mercantilització del cos de les dones” i iniciarà la marxa a les 11.00 hores a la Rambla del Raval per “guiar els participants pels punts del barri que han fet de Barcelona capital del turisme sexual del sud d'Europa”, segons recullen en un comunicat.

En canvi, els signants del comunicat ‘Barcelona ciutat pro-drets’ defensen que les treballadores sexuals estan “en una situació de desprotecció de drets molt greu que requereix de mesures urgents”, i remarquen que “al moviment feminista coexisteixen postures diverses sobre la naturalesa i el reconeixement del treball sexual o prostitució”. En aquest sentit, lamenten que “el to amb el que alguns sectors del feminisme parlen de la qüestió de la prostitució és absolutament inacceptable per ofensiva i violenta”.

“No volem a la nostra ciutat cap iniciativa que es basi en la criminalització i victimització de les dones”, afegeixen, tot remarcant que la manifestació d'aquest dissabte s'ha convocat amb un calendari “gent innocent”, en plena campanya electoral, i denuncien “l'ús electoralista dels drets de les dones per intoxicar el debat de les eleccions municipals”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article