El programa de mentoria amb joves migrats sols de Canet de Mar ja és una realitat

Durant les properes setmanes es formalitzaran més tàndems a Arenys de Mar, Llavaneres i El Masnou, entre d’altres municipis


15 parelles de joves migrants sols i mentors de Canet de Mar han participat en el programa de mentoria que busca vincular aquests joves amb la societat d’acollida i construir el seu projecte de vida.

L’objectiu del programa, impulsat per l’Ajuntament de Canet de Mar i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, és teixir una relació d’igual a igual, que proporcioni estabilitat emocional i oportunitats als joves i, a la vegada, sigui també una experiència enriquidora pel mentor.

Segons ha destacat la conselleria en un comunicat, gràcies al programa de mentoria “s’obre una oportunitat per conèixer-nos entre catalans: els que hem nascut o fa temps que vivim aquí i els que arriben amb la intenció d’iniciar una nova vida d’oportunitats. Conèixer el relat migratori en primera persona i implicar-s’hi  és, sens dubte, una bona fórmula per superar els estereotips i construir una veritable societat acollidora”.

La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, en l’acte de presentació del programa, ha subratllat que  "amb el suport de l'administració o els professionals no n'hi ha prou. Cal acollida i inclusió, que els nois que heu arribat aquí després d'un procés molt dur us sentiu com uns joves més de Canet."

Per la seva banda, el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, per la seva banda, va voler remarcar: "Som una societat diversa, això és un fet. La pregunta és: Volem viure junts o segregats? Què fem cadascun de nosaltres perquè hi hagi inclusió? Les empreses, els ajuntaments, els mitjans de comunicació reflecteixen la diversitat?”.

El perfil dels mentors és divers

La resposta al programa de mentoria per part de la gent de Canet ha estat molt bona i, després d’assistir a la sessió informativa i formalitzar la inscripció, les 15 persones que avui són mentores del programa han hagut de superar una entrevista de selecció i formar-se com a mentors. 

El perfil de persones mentores és divers: des de membres d’una mateixa família a professionals de la pedagogia jubilades, persones amb llarga trajectòria de voluntariat... però també d’altres altament motivades però sense experiència prèvia, que han decidit fer un pas endavant i, a partir d’ara, compartir temps, agenda de contactes, projectes lúdics i activisme amb els nois que viuen al centre.

Per això, la mentoria consisteix en trobades periòdiques entre jove i mentor o mentora, que  s’enfoquen cap al coneixement i la participació a la societat d’acollida, l’acompanyament en la formació lingüística i laboral i, en general, en l’assoliment dels objectius marcats en el projecte educatiu individual definit pels professionals que els donen suport.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article