Barcelona compensarà l'augment del salari mínim als Centres Especials de Treball

L'Ajuntament aprova també una reserva de 10 milions d'euros per a contractació social pel 2019


L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una mesura d'urgència per compensar l'impacte de l'increment del salari mínim interprofessional (SMI) als Centres Especials de Treball (CET) i de les empreses d'inserció.

L'augment del Salari Mínim Interprofessional aprovat pel govern espanyol te efectes sobre els contractes actualment vigents al consistori, on el preu es va determinar tenint en compte unes condicions salarials concretes que ara han canviat.

Traslladat a casos concrets, l'impacte de la mesura a Parcs i Jardins és d'uns 149.000 euros, a Barcelona Activa d'uns 25.000 euros i TERSA d'uns 16.000 euros. A més d'aquesta mesura d'urgència, l'Ajuntament també ha aprovat una reserva de deu milions d’euros per a contractació social pel 2019, un milió més que l'any passat.

Aquesta millora pressupostària ve donada pel tancament de l'exercici 2018, quan es va arribar a una xifra global de 10,2 milions d’euros, sobrepassant els 9 milions d’euros que s'havien fixat a principis d'any. Pel 2019, la dada s'actualitza i es fixa ja com a punt de partida els 9 milions d’euros.

En paral·lel l'Ajuntament ha aprovat una tercera mesura vinculada a la contractació social. Es tracta d'una instrucció interna per millorar la contractació reservada amb els CET i empreses d'inserció, fent prevaldre els projectes d'inserció per sobre de l'oferta econòmica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article