El Govern aprova el Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat

L'executiu acorda la creació d'una Comissió Interdepartamental de Coordinació de l’Acció Transversal per al foment d'aquests espais


El Govern ha aprovat aquest dimarts el Pla Nacional de l'Associacionisme i el voluntariat ‘Horitzó 2021’. De la mateixa manera, l'executiu ha aprofitat per donar llum verda també a la creació de la Comissió Interdepartamental de Coordinació de l’Acció Transversal de les Polítiques de Foment de l’Associacionisme i el Voluntariat.

L’aprovació del pla, amb un escenari temporal fins al 2021, representa per al Govern “una fita important en el marc de les polítiques públiques de Catalunya per a l’impuls i la consolidació d’un teixit associatiu fort, madur, independent i amb capacitat crítica, i per al foment del fenomen del voluntariat”.

Actualment hi ha a Catalunya més de 1,5 milions de persones vinculades al teixit associatiu i més de 500.000 voluntaris i voluntàries. I és per això que el Govern ha volgut donar un “impuls” a aquest sector. El Pla es planteja com un full de ruta estratègic de quatre anys de durada i “assenyala i prioritza les actuacions a implementar en funció de cinc àmbits d’actuació, 17 programes estratègics i 61 línies de treball”.

Preveu actuacions en l’àmbit de la sensibilització i la promoció del voluntariat i l’associacionisme; mesures de reconeixement del fenomen associatiu i de l’acció voluntària; actuacions d’impuls de la formació i del coneixement a l’abast de totes les persones vinculades al món de les entitats; mesures de suport per a l’enfortiment de les entitats i accions que estimulen i generen sinergies tot fomentant el treball en xarxa entre els diferents agents del territori, incentivant la seva dimensió comunitària.

D’altra banda, per coordinar totes les mesures i polítiques del Pla es crearà una Comissió Interdepartamental, que estarà adscrita al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

El procés d’elaboració de tot aquest Pla s’ha dut a terme per mitjà d’un procés de participació “transparent, d’ampli abast territorial i sectorial”, i amb la col·laboració activa del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article