Uns 300 alumnes de les escoles de Girona venen els productes cultivats en els horts dels centres

Els infants han fet parades al Mercat del Lleó al costat dels pagesos


Prop de 300 alumnes de les escoles gironines han venut aquest dimarts al matí les verdures i hortalisses que han cultivat en els seus horts al llarg de tot el curs escolar. Es tracta d'un projecte educatiu en què hi participen una dotzena de centres de la ciutat en què construeixen un hort ecològic al llarg del curs els alumnes han d'aprendre a cuidar-lo.

Una vegada recullen tots els productes que han sembrat, els porten al Mercat del Lleó i els venen en diferents parades que organitzen al costat dels pagesos que hi ha instal·lats a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba (davant del Mercat del Lleó).

Aquest projecte educatiu va arrencar el 2008 amb l'objectiu d'introduir l'horticultura als alumnes. Uns 300 alumnes d'escoles gironines han canviat les taules de la classe per una parada al Mercat del Lleó aquest, dimarts al matí. Els infants s'han transformat en autèntics venedors dels productes que han cultivat al llarg de tot el curs escolar en els horts que tenen en els seus centres educatius.

Es tracta d'un projecte educatiu, que va néixer el 2008, impulsat per l'Ajuntament de Girona en què hi participen dotze centres de la ciutat. Aquest any fins a setze grups de primària i secundària han treballat l'horticultura durant tot el curs. A classe, els alumnes aprenen com cuidar i cultivar diferents tipus de verdura i hortalisses. El professorat també rep formació de com gestionar un hort ecològic. D'aquesta manera es treballa per la sensibilització d’una cultura agrària més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Els nens aprenen a conrear la terra, coneixen les diferents verdures i hortalisses que s’hi poden plantar i saben quin és el moment més adequat per recollir-les i consumir-les. A més, des del curs passat, la iniciativa té també una voluntat integradora gràcies al projecte “Aprendre a l’hort de l’escola”, que preveu la col·laboració dels treballadors i treballadores de la Fundació Drissa i de la gent gran voluntària de la Fundació Bancària La Caixa en els horts escolars.

Una vegada els alumnes han recollit tots els productes, aquest matí els han portat al Mercat del Lleó, on han muntat una parada a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba (davant del Mercat del Lleó), com qualsevol altra pagès que té la seva parada allà. A més, els alumnes també han aprofitat per fer una visita a l'interior del mercat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article