El col·lectiu de la discapacitat porta al Síndic un manifest per reclamar que es retiri el control del vot

Ribó recomana a Dincat que escrigui una carta a la Junta Electoral Central


El Consell de Participació de persones amb discapacitat de Dincat i la presidenta de la federació, Rosa Cadenas, han portat al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, un manifest per reclamar que la Junta Electoral Central (JEC) retiri les instruccions que dicten que els apoderats poden demanar el DNI a totes les persones que considerin que no voten de manera lliure i voluntària.

El manifest també exigeix que es demani perdó al col·lectiu de discapacitats i que s'apliqui l'article 29 de la Convenció de l'ONU sobre drets d'aquest col·lectiu. Ribó els ha recomanat que escriguin una carta a la JEC. El Síndic va encoratjar la ciutadania a presentar queixes per aquesta i altres conculcacions de drets en processos electorals.

Dincat és una federació que agrupa 300 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

greg matto catalan
1.

oferim un 2% de préstec real per fer negocis, comprar casa, cotxe i pagar factures mèdiques, contacteu amb [email protected]

  • 0
  • 0

Comenta aquest article