El CAC i els col·legis de metges col·laboraran per contrarestar les notícies falses sobre salut i medicina

El conveni se suma als acords per fomentar informació rigorosa sobre addiccions al joc i les apostes, els trastorns alimentaris i el càncer


El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), juntament amb el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), el Col·legi de Metges de Girona (COMG), el Col·legi de Metges de Tarragona (COMT) i el Col·legi de Metges de Lleida (COMLL), han signat un conveni amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per vetllar per la salut de la ciutadania i, en particular, per combatre les ‘fake news’ relacionades amb la salut.

L’objectiu d’aquest conveni és establir un marc estable de col·laboració entre el CAC i els quatre col·legis de metges i el CCMC per tal de vetllar per un tractament informatiu i publicitari correcte dels productes sanitaris i dels serveis que ofereixin els professionals de la salut, així com per combatre la desinformació online d’aspectes relacionats amb la salut.

El conveni també té com a objectius promoure estudis sobre els efectes de la publicitat de jocs d’atzar i d’apostes en línia, així com elaborar materials educatius per a la prevenció de les addiccions als jocs i les apostes i als videojocs, i dels trastorns alimentaris, com l’anorèxia i la bulímia nervioses.

Aquest conveni s’ha desenvolupat en la línia de col·laboracions recents entre el CAC i els col·legis de metges catalans. El gener passat es van presentar de manera conjunta l’informe del CAC Anàlisi de la presència de continguts de promoció del joc i les apostes en línia i el document de posició del CCMC El joc d’aposta en línia: impacte en la salut d’un fenomen emergent.

Així mateix, el CoMB va participar, l’octubre del 2018, en la presentació pública de l’informe del CAC Anàlisi de la presència de desinformació en línia sobre el càncer, que analitzava la presència de fake news en les cerques d’internet sobre malalties oncològiques.

Mitjançant aquesta col·laboració institucional, s’elaboraran materials educatius i de prevenció adreçats als infants i adolescents, a les famílies i als professionals de l’educació. Es fomentarà també l’intercanvi de recursos i d’informació i es promouran accions conjuntes, com ara sessions informatives i campanyes.

L’acte de signatura va tenir lloc aquest dimecres a la seu del CoMB, i va comptar amb la presència dels presidents de les institucions representades: Roger Loppacher (CAC), Josep Vilaplana (CCMC i COMG), Jaume Padrós (CoMB), Fernando Vizcarro (COMT) i Ramon Mur (COMLL).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article