Humana adverteix que només es recupera el 12% de la roba que els catalans llencen a les escombraries

L'entitat reclama instal·lar més contenidors tèxtils perquè la roba deixi de ser el residu “oblidat”

La Fundació Humana ha advertit aquest divendres que només es recupera el 12% de la roba que els catalans llencen a les escombraries, lluny del 50% que exigeix la Unió Europea per al 2020. L'entitat reclama instal·lar més contenidors tèxtils a la via pública perquè la roba deixi de ser el residu “oblidat”, de forma que n'hi hagi un per cada 250-500 habitants.

Actualment n'hi ha un per cada 3.000 o 5.000 persones, en el millor dels casos. Altres residus urbans, en canvi, creixen en els percentatges de recuperació. Aquest divendres és el Dia Mundial del Reciclatge. El residu tèxtil és la cinquena fracció que més generen els catalans després de l'orgànica, envasos i plàstics, paper i cartró i el vidre. A més, és la que presenta el percentatge valorització més alt, per sobre del 90%. Segons Humana, la distància òptima entre l'usuari i un contenidor ha de ser inferior als 100 metres. Els ciutadans són més propensos a reciclar si tenen el contenidor a prop.

L'entitat ha recuperat entre gener i abril 1.222 tones de roba, el que equival a prolongar el cicle de vida a 2,5 milions de peces. Això representa un estalvi de 3.872 tones de CO2 a l'atmosfera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article