Més de 22.000 estudiants participen en la Cursa contra la Fam

Fins a 48 centres educatius de Catalunya s'han sumat a l'esdeveniment internacional, solidari, esportiu i educatiu


Més de 22.000 estudiants, d’entre tres a 18 anys, han participat en la Cursa contra la Fam que es va celebrar aquest divendres passat. Fins a 48 centres educatius de Catalunya s’han sumat a l’esdeveniment internacional, solidari, esportiu i educatiu, en el qual cada curs d’alumnat corre per una causa comuna: erradicar la fam.

A més, en els mesos previs a la carrera, l'alumnat dels col·legis adherits a aquesta campanya ha participat en tallers de sensibilització dinamitzats per Acció contra la Fam. En aquests cursos, infants i joves han après quines són les causes i les conseqüències de la fam, així com el treball que aquesta organització humanitària realitza a tot el món.

Els estudiants s'han esforçat per realitzar el número més gran possible de voltes o quilòmetres. En funció de la distància recorreguda, els seus familiars, amics i coneguts, convertits en els seus “patrocinadors” els han lliurat un donatiu que anirà destinat a programes de prevenció, diagnòstic i tractament de la desnutrició infantil. Una malaltia que cada dia posa fi amb la vida de 8.500 infants en el món.

En la passada edició de 2018 van participar en Catalunya 17.000 alumnes que van aconseguir 95.500 euros i enguany Acció contra la Fam espera superar la xifra. El seu esforç es transformarà en fons per donar suport a les poblacions afectades per la desnutrició al Txad i en la resta de països on treballa Acció contra la Fam. Segons l’ONG, 51 milions d’infants d’entre zero a cinc anys viuen amb desnutrició aguda.

Entre tots ells, 16 milions pateixen desnutrició severa, el que suposa més del 2% dels infants del món. La desnutrició, explica Acció contra la Fam, està relacionada amb gairebé la meitat de les morts d’infants menors de cinc anys i fins a 151 milions d’infants pateixen desnutrició crònica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article