Les entitats socials admeten estar “preocupades” per les incidències de la Renda Garantida i reclamen més informació al Govern

La Taula del Tercer Sector denuncia que els tràmits de l'ajut són “massa burocràtics” i dificulten que les persones hi puguin accedir


Les entitats socials estan “preocupades” per les incidències de la Renda Garantida de Ciutadania i reclamen més informació al Govern, perquè consideren que s’està posant “en risc” que aquest dret arribi a les persones en una situació d’extrema vulnerabilitat social i econòmica.

En concret, la Taula del Tercer Sector ha denunciat aquest dilluns en un comunicat que els tràmits per sol·licitar la prestació són “massa burocràtics i lents” i “dificulten que les persones puguin accedir-hi”. Per això, demana ala Govern “més informació” sobre les dificultats que implica la gestió de l’ajut.

També recorda que les entitats s’han ofert per “assessorar, informar i acompanyar les persones en els tràmits”, malgrat que encara no s’ha constituït formalment la comissió de Govern, l’òrgan que avalua i fa seguiment de l’aplicació i funcionament de la prestació, que s’hauria d’haver convocat fa un any i vuit mesos. També alerten que el reglament que permet el desplegament total “avança molt a poc a poc”.

La Taula del Tercer Sector insisteix que, perquè la Renda Garantida “sigui una eina realment eficaç en la lluita contra la pobresa i l’exclusió”, s’ha d’assegurar que aquest dret social arriba al màxim de persones susceptibles de ser-ne beneficiàries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article