Més de 4.500 joves coneixen de primera mà els trastorns mentals gràcies al programa ‘Ments Despertes’

Un equip de persones amb diagnòstic en salut mental imparteix xerrades a joves d'ESO, batxillerat i FP


Més de 4.500 joves d'ESO, batxillerat i cicles formatius de Graup Superior han participat en els darrers set anys en les xerrades del programa 'Ments Despertes', orientat a canviar la percepció dels joves i de la societat en general respecte als trastorns mentals.

Un equip de persones diagnosticades amb malaltia mental ha impartit xerrades als joves i els ha instat a reflexionar sobre les conductes de risc, el consum de drogues i la incidència de l'assetjament escolar en la salut mental de les persones que el pateixen. Es tracta d'una acció de sensibilització i de "conscienciació de pluja fina", apunta el Grup SOM VIA, impulsor d'aquest programa.

Un eix fonamental de Ments Despertes és la normalització i la participació de les persones amb trastorns mentals, que són els que acosten en primera persona a aquesta realitat. Les ponències, segons les avaluacions que s'han fet després als participants, contribueixen a transformar la visió prèvia de les persones amb diagnòstic de salut mental. El 97% de l'alumnat diu que la xerrada serveix per lluitar contra l'estigma, mentre que el 86% afirma que els ha fet replantejar-se actituds, hàbits i comportaments passats i futurs.

Entre el professorat, el 89% valora la ponència com a excel·lent per a la normalització de la malaltia mental. La 7a edició del programa culmina dijous amb l'entrega dels premis de cinema Ments Despertes, una mostra de curtmetratges realitzats pels alumnes de 18 centres educatius.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article