El Govern invertirà més d'un milió d'euros en les 700 escoles verdes els propers tres cursos

Educació traspassa els ajuts de menjador escolar al Consorci d'Educació de Barcelona


El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts destinar més d’un milió d’euros per contractar el servei d’assistència tècnica territorialitzada del programa escoles verdes per als propers tres cursos. Aquest programa és una iniciativa conjunta entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el d’Educació per donar suport als centres educatius de Catalunya que volen innovar i incloure accions que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

En aquest sentit, vol ajudar les escoles a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l'entorn); promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn; i afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

El curs 2018-2019 se celebren 20 anys d’aquest programa, que compta actualment amb la participació de 677 centres amb el distintiu d’escola verda i 90 en procés de formació. El Govern posa a disposició d’aquests centres educatius un servei d’assessorament tècnic per ajudar-los a dissenyar i portar a terme actuacions i projectes de millora ambiental del seu centre i del seu entorn.

Aquest equip d’assessors promou també la interrelació entre els centres educatius, facilitant espais d’intercanvi que enforteixin les relacions entre els centres propers, l’aprenentatge entre iguals, la implicació dels centres en els projectes del territori i, per tant, la interrelació amb entitats i institucions properes, consolidant, així, xarxes territorials d’escoles verdes.

4,5 milions en ajuts de menjador a Barcelona

Alhora, el Govern ha aprovat la transferència de 4,5 milions d’euros per finançar els ajuts de menjador a la ciutat de Barcelona. El traspàs el realitzarà el Departament d’Educació al Consorci d’Educació de Barcelona i permetrà el finançament dels ajuts de menjador a l’alumnat de la ciutat dels pressupostos de la Generalitat per al 2017, prorrogats per al 2019.

A finals de 2018, Educació ja havia atorgat 120.899 ajuts de menjador al global de Catalunya, dels quals 26.769 corresponien al Consorci d’Educació de Barcelona –dels quals 13.908 són per ajuts al 50% del preu del menjador, i 12.771 al 100% del cost.

La partida d’ajuts de menjador es manté oberta durant tot el curs escolar, de tal manera que totes aquelles persones que compleixin els requisits podran accedir a la beca, ja que s’atenen les situacions sobrevingudes al llarg de l’any.

180.000 euros per a les ciències i matemàtiques a l’escola

Així mateix, l’executiu ha aprovat una dotació de 180.000 euros per tal de promoure als centes educatius d’arreu de Catalunya les pràctiques STEM –per les sigles en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques. La inversió es distribuirà en tres anualitats de 60.000 euros cadascuna en els propers tres anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article