Menys albergs i més intervenció social: què proposen els partits sobre sensellarisme pel 26-M a Barcelona?

Arrels Fundació anima la ciutadania a preguntar als alcaldables quines mesures prendran per a les persones sense llar amb el hashtag #VotInvisible


Com afrontarà el govern de Barcelona l’atenció a les persones sense llar després de les eleccions del 26-M? Amb el propòsit que els alcaldables expliquin com abordaran el sensellarisme, si són escollits, Arrels Fundació anima aquest dimarts a la ciutadania a preguntar als candidats, a través de Twitter i amb el hashtag #VotInvisible, quines mesures prendran.

L’entitat recorda que un miler de persones viuen al carrer a Barcelona, més de 2.100 dormen als recursos públics i privats i unes 500 persones viuen en assentaments, segons les dades del recompte realitzat el maig del 2018. A aquestes xifres s’afegeix una altra dada recollida pel consistori: 291 infants i adolescents van ser atesos el 2017 pel Servei de Detecció i Intervenció de joves migrants sols.

A més, Arrels afirma que, entre el 2008 i el 2018, el nombre de persones adultes que viuen al carrer a Barcelona ha augmentat un 45% i que també han augmentat les places públiques i privades per intentar donar resposta a aquesta realitat, “però ho han fet a una velocitat menor”.

Amb aquestes dades de context sobre la taula, l’entitat proposa que la ciutadania pugui preguntar als candidats allò que les persones sense llar difícilment podran fer arribar als polítics. Per això, proposa algunes fórmules per tal de fer les piulades, com ara: “Volem que a Barcelona ningú hagi de viure al carrer. I vosaltres? @AdaColau @quimforn @manuelvalls @ernestmaragall @jaumecollboni @josebouvila @annasaliente @JordiGraupera #votinvisible”.

A més, l’entitat també recollim cinc mesures polítiques que considera imprescindibles. Primer, demana més habitatge públic per a persones que dormen al carrer i més facilitats per accedir-hi. Segon, reclama menys albergs i més espais de baixa exigència, és a dir, obrir pisos zero a cada barri de Barcelona. Tercer, demanen deixar de centrar esforços en l’operació fred per centrar-los en una operació que miri el sensellarisme “des de la globalitat”. Quart, exigeixen posar de nou sobre la taula sobre l’ordenança de convivència perquè es respectin les persones sense llar. I cinquè, l’entitat vol menys intervenció policial i més intervenció social.

Arrels Fundació ha recollit, així mateix, les iniciatives que els diversos partits polítics contemplen en els seus programes electorals i les ha valorat segons si són bones per a les persones sense llar o si són perjudicials. Valoren quines són les iniciatives sobre habitatge, sobre convivència a l’espai públic, sobre les prestacions econòmiques, sobre abordatge a curt termini, sobre dret a la salut, sobre coordinació amb el tercer sector i foment de l’ocupació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article