La FaPaC denuncia els augments de ràtio i la creació de “bolets” per fer front a la demanda de places públiques

Les famílies consideren que les solucions proposades per l'administració “tensen el sistema” i afavoreixen la segregació


La FaPaC ha carregat aquest dijous contra les mesures que dona el Consorci d'Educació de Barcelona per respondre a l'augment de demanda de plaça pública a la capital catalana. Considera que augmentar les ràtios i crear grups addicionals, popularment coneguts com a “bolets”, no fan mes que tensar el sistema en detriment de la qualitat de l'educació.

La presidenta de l'entitat, Belén Tascón, ha xifrat en unes 130 les famílies que a la ciutat de Barcelona es poden haver quedat sense plaça en les diferents opcions incloses a la preinscripció i, per això, ha demanat no tancar cap grup de P3 per al curs vinent, ja que consideren que reduir els grups provoca augment de ràtios a altres escoles públiques.

Aquest és el cas de l'escola Jacint Verdaguer del barri del Poble Sec de Barcelona. La comunitat educativa s'ha mobilitzat els darrers dies en assabentar-se que el Consorci tenia intenció de tancar un grup de P3 perquè no s'omplia la línia i augmentar les ràtios a altres escoles públiques del barri.

Tot i que el Consorci no ha reconegut aquest canvi, aquest dijous les famílies i el claustre han sabut que no es tocaria l'oferta inicial d'aquest centre, un fet que ha estat celebrat com una “petita bona notícia”, tal com ho ha descrit Empar Cogollos, una de les mestres del centre.

Per a Tascón, Barcelona no pateix el decreixement demogràfic que sí que pateixen altres ciutats catalanes. En aquest cas, la presidenta de la FaPaC critica que la davallada de la natalitat l'absorbeix l'escola publica amb el tancament de grups, i no la concertada.

Ramon Font, portaveu nacional d'USTEC-STEs, ha explicat que fins a 6.426 preinscripcions s'han fet a la pública, mentre que 6.064 s'han fet a la concertada a Barcelona, però, en canvi, la concertada pot oferir més places. Ha alertat que a les comarques de Girona es podrien tancar unes 13 línies i s'esperen canvis a poblacions com Sant Carles de la Ràpita o Reus.

Segons Font, la política del Departament és “de la mentida”, perquè l'any passat van assegurar que es tancaven només tres grups i finalment se'n van tancar 54 i, per això, ha demanat estar “amatents” en el cas de la Jacint Verdaguer, perquè no sigui una solució a causa de la “conjuntura electoral”. També ha apostat per aprofitar el canvi demogràfic com una oportunitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article