L’Aliança contra la Pobresa Energètica s’encadena a la seu de Naturgy per exigir la condonació de deutes

La plataforma reclama que es perdonin els impagaments de set famílies i denuncia que la companyia envia cartes “amenaçadores”


L’Aliança contra la Pobresa Energètica s’encadena a la seu de Naturgy per exigir la condonació de deutes. Amb aquesta acció sorpresa, els membres de la plataforma han exigit aquest dimarts que la companyia “permeti a les families en situació de vulnerabilitat començar de zero i que assumeixi la seva responsabilitat en la pobresa energètica”.

Amb el títol #EncadenadasPorLasDeudas, l’acció s’emmarca en una campanya més àmplia que ja fa més d’un any i mig  que està en marxa. D’aquesta manera, una part de les activistes han decidit encadenar-se a la porta principal de l’edifici de la plaça del Gas “com a mesura de protesta per la nul·la consciència de la subministradora envers les famílies amb deutes acumulats”. Els activistes volen simbolitzar “la condemna” que aquests deutes representen.

En concret, l’APE ha reclamat la condonació per a set famílies i que a dia d’avui encara deuen factures a Naturgy. “Per a totes elles, aquests deutes són l’equivalent a unes pesades cadenes, que els impedeixen viure de forma tranquil·la i sense angoixes. Malgrat tenim clar que els subministraments bàsics són un dret imprescindible per a tota la ciutadania, les empreses de l’oligopoli, com Naturgy, consideren els seus serveis com una mera activitat lucrativa”, ha reivindicat la portaveu de la plataforma, Maria Campuzano.

A més, la plataforma ha criticat que moltes d’aquestes famílies “van contraure aquests deutes sense ser informades de les alternatives amb les que comptaven a nivell tarifari i dels descomptes socials als que podien accedir”. Algunes persones afectades deuen quantitats superiors als 1.000 euros i, ha denunciat l’APE, Naturgy els hi recorda “per mitjà de cartes i trucades amenaçadores”, que ja han denunciat al Sindic de Greuges.

Per tot plegat, l’APE reclama a Naturgy que “redreci” el seu pla de vulnerabilitat, que consideren “ineficaç”. Per a la Vicky, per exemple, que encapçala una família monomarental amb un fill de 20 anys, “som moltes persones les que ja no poden més”. “Creiem que no ha de jugar-se amb la vida de la gent i que no s'ha de fer negoci amb les necessitats més bàsiques. La llum i el gas no paren de pujar i si no paguem és perquè no podem, no perquè no vulguem”, s’ha lamentat.

Tambe la Mari Carmen s’ha volgut sumar a la protesta. “No és una situació en la qual jo em senti còmoda, al contrari. Em genera molta angoixa i estrès, que es multiplica amb l'assetjament al què m'he vist sotmesa per part de la companyia perquè pagui el deute. Estic vivint en carn pròpia la poca consideració i falta d'empatia que demostra Naturgy”, ha afirmat. I la Cristina, també membre d’una família monomarental, en aquest cas amb quatre fills, creu que els deutes han de ser condonats.

Els membres d'APE abandonen la protesta després de 12 hores de protesta

Els membres de l'APE han abandonat la protesta davant la seu de Naturgy a Barcelona després de dotze hores. El col·lectiu lamenta que l'empresa “no ha mostrat cap tipus de sensibilitat” per la reivindicació i s'ha “negat”a parlar amb els activistes. Alguns dels seus membres encadenats han advertit que “seguiran la protesta”, han advertit els membres del col·lectiu a través d'un vídeo difós a les xarxes socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article