La dieta mediterrània redueix la mortalitat

La Universitat Rovira i Virgili recopila fins a 29 estudis científics que demostren els beneficis d'aquesta alimentació


Seguir la dieta mediterrània repercuteix en una menor mortalitat per totes les causes. Així, la major adherència a aquest patró alimentari va arribar a suposar un 10% menys de risc de morir respecte a les persones que no la seguien.

Aquesta és la conclusió que reitera la revisió actualitzada que han fet investigadors de la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona i del Ciberobn. L'equip liderat pel professor Jordi Salas-Salvador ha demostrat una associació inversa entre l'adherència a aquest patró alimentari i el risc de mortalitat, especialment en les regions mediterrànies.

En el treball, que s'ha fet públic aquest dimarts van analitzar 29 estudis prospectius i s'ha elaborat una meta-anàlisi per demostrar les associacions lineals i potencials entre l'adherència a aquesta dieta i el risc de mort per diferents causes. En total, s'han estudiat prop 1,7 milions de persones i 220.000 casos de mort per totes les causes en l'anàlisi final.

“Hem demostrat que els individus amb una major adherència a la dieta mediterrània tenen un 10% menys de risc de mortalitat que aquells amb una baixa adherència”, apunta la investigadora Nerea Becerra-Tomàs. La revisió efectuada per la URV, de fet, mostra una associació inversa significativament més forta en els participants que vivien en la regió mediterrània, en comparació amb altres àrees. “Vam concloure que el risc de mortalitat per totes les causes va disminuir linealment amb l'augment de l'adherència a aquest patró d'alimentació”, tanca Becerra-Tomàs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article