Estudiants de la UPC dissenyen un dron per als rescats de Proactiva Open Arms

Els impulsors de la iniciativa afirmen que es podria tenir controlada permanentment tota la zona de recerca i salvament de Líbia


Tres estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) participen, amb Hemav Foundation, en el projecte Freeda, que té l'objectiu de desenvolupar un dron de reconeixement a mar obert per a la recerca de persones i embarcacions, amb l'objectiu de millorar les missions de rescat de l'ONG Proactiva Open Arms.

Els responsables de la iniciativa ja han fet el primer test de l'aparell a alta mar, concretament a Borriana (Castelló), i consideren els resultats “determinants” per al futur desenvolupament del projecte. Ricardo Sandoval, capità del vaixell Open Arms, ha afirmat que els ginys voladors seran “de gran ajuda per ampliar l'àrea controlada” i esperen poder-hi comptar “el més aviat possible”.

Des de Hemav Foundation, entitat sense ànim de lucre que estén l'activitat de la companyia tecnològica espanyola Hemav a través de projectes d'innovació de caràcter social, humanitari i ambiental, l'ús de drons suposa un “gran avantatge” en les tasques de rescat de persones al mar pel fet que “poden volar a llargues distàncies i ampliar l'àrea controlada”.

De fet, afegeix la mateixa font, treballant amb diverses plataformes simultàniament “es podria tenir una vigilància pràcticament constant” de la zona de recerca i salvament de Líbia, al mar Mediterrani. Alhora, els drons permeten detectar embarcacions “amb més rapidesa” i donar avisos “a temps” per permetre l'actuació dels socorristes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article