139.626 nens reben ajuda pel programa de superació de la pobresa de CaixaProinfància

L'Obra Social "la Caixa" ja ha invertit més de 100 milions d'euros per a la inclusió social


CaixaProinfància ja fa més de dos anys que funciona. En aquest últim any, el nombre de menors d'arreu d'Espanya que reben ajuts ha augmentat de manera considerable a causa de la conjuntura econòmica. La iniciativa s'implementa a través de 311 entitats col·laboradores, que han atorgat 374.563 ajuts. Aquests sobretot es destinen a la promoció socioeducativa del nen (reforç educatiu, suport psicològic, centres oberts, etc.), a més de facilitar l'accés a béns bàsics.

L'entitat financera ha invertit un total de 101 milions d'euros per desenvolupar i ampliar els serveis socials oferts per CaixaProinfància a deu ciutats (Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Saragossa, Màlaga, Múrcia, Bilbao, i també a Balears i Canàries) i les seves respectives àrees metropolitanes on s'ha implementat el programa CaixaProinfància.

S'adreça a les llars amb fills d'entre 0 i 16 anys en risc d'exclusió social. En gairebé la meitat dels casos, es tracta de famílies monoparentals, en què només un adult (generalment la mare), amb fills al seu càrrec lluita per sortir endavant. Les famílies nombroses (amb tres fills o més) són un altre dels principals col·lectius que reben ajuts de l'Obra Social "la Caixa". Les xifres també mostren que la precarietat laboral continua sent un dels principals factors d'exclusió social, ja que la meitat dels caps de família de les llars ateses per CaixaProinfància no té feina.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article