Amnistia Internacional denuncia milers de casos ocults d'assetjament escolar i demana als governs que actuïn

L'entitat reclama un sistema de denúncies complementari a l'actual


Amnistia Internacional demana al govern espanyol i als executius de les comunitats autònomes que prioritzin la lluita contra l'assetjament escolar i avisa que hi ha milers de casos ocults perquè no es registren oficialment, ja sigui per errades a l'hora de recollir dades, perquè els professors i els pares no saben detectar-lo o perquè les mesures que existeixen per afrontar aquest fenomen no estan funcionant.

L’ONG reclama implementar un sistema de denúncies complementari a l'actual, un mecanisme que els adolescents utilitzessin i que fos anònim. També recomana confiar en els nens i els adolescents per prevenir l'assetjament i per identificar les solucions, amb xarxes de suport entre iguals.

“El govern i les comunitats autònomes estan fallant a l'hora de protegir aquests nens i nenes, i això constitueix una violació de drets humans”, ha advertit Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional a l’Estat espanyol, que ha presentat un informe sobre la matèria sota el títol Fer la vista... grossa!.

Amnistia Internacional adverteix que aquest és un problema global, estès, que sovint passa desapercebut, sense dades clares sobre la seva incidència. A això se li ha de sumar l'assetjament a través de les xarxes, encara més invisible. L'entitat reclama al govern espanyol que informe a la inspecció educativa de tots els possibles casos identificats, i adverteix que el telèfon que es va posar en funcionament no és suficient.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article