El Parlament insta el Govern a exigir a la DGAIA que compleixi les bases per a la concessió de subvencions

La Comissió de la Sindicatura de Comptes aprova una proposta de resolució de Cs amb els vots a favor de tots els partits excepte la CUP


El Parlament ha instat el Govern a exigir a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) que compleixi les bases establertes per a la concessió dels ajuts i les subvencions que concedeix. Així s'ha aprovat a la Comissió de la Sindicatura de Comptes aquest dijous al matí al Parlament, a través d'una proposta de resolució del grup de Cs, que ha rebut la llum verda de tres dels seus punts.

Cs, JxCat, ERC, PSC-Units i CatECP hi han votat a favor (19), i el PPC (1) s'hi ha abstingut. Un altre punt exigeix a la DGAIA que faci les comprovacions oportunes per a controlar si la persona sol·licitant de subvenció és propietària o usufructuària de béns mobles o immobles per evitar situacions “d'injustícia redistributiva”. Aquest punt ha rebut els mateixos suports.

A principis d’any, la Sindicatura de Comptes va detectar diverses irregularitats en la concessió, avaluació i justificació de subvencions i prestacions econòmiques donades per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència durant el 2016 –any en què Ricard Calvo encapçalava aquesta direcció.

Aquestes irregularitats, tal com va explicar el Social.cat, sumaven prop de 26 milions d'euros en transferències a famílies, institucions sense ànim de lucre i altres ens corporatius per atendre menors en situació de risc, tutelats per la Generalitat o extutelats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article