La teleassistència arriba a més de 195.900 persones de la demarcació de Barcelona

El servei que atén gent gran i persones amb dependència el presten institucions com la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament i entitats com Creu Roja

El servei de teleassistència al domicili ja arriba a un total de 195.962 persones grans o en situació de dependència de la demarcació de Barcelona. En aquest territori, la Diputació ofereix aquest programa social preventiu a 86.600 persones de 310 municipis, mentre que l’Ajuntament de Barcelona el presta a 99.789 ciutadans.

A més, la Creu Roja arriba a 9.573 usuaris de la demarcació. Entre el 12 i el 15 de juny se celebra a Barcelona FiraGran 2019, el Saló de la Gent Gran de Catalunya, que enguany arriba a l'edició número 21 i espera rebre 30.000 visitants. L'objectiu del saló és que les persones de més edat portin una vida activa. S'oferiran més de 450 activitats gratuïtes.

Els usuaris d'aquest servei tenen una polsera, un terminal o un penjoll amb un botó que, en pitjar-lo, connecta directament amb els centres d'atenció respectius, que donen una resposta immediata i en cas necessari mobilitzen unitats mòbils d'emergències.

En els últims anys, el programa de la Diputació i de l'Ajuntament ha incorporat nous dispositius com ara detectors de gas, foc i fum. També hi ha detectors de mobilitat, que disparen una alarma si la persona porta hores sense moure's o si no obre la porta o la nevera durant dies. També hi ha dispositius per a persones amb dificultats de parla i oïda.

A través d’aquest servei, la Diputació de Barcelona ha instal·lat 15.420 dispositius de seguretat per a la detecció de fum i caigudes o necessitats especials, i l’Ajuntament de Barcelona, 20.323. També s’ofereix la instal·lació de dispositius d’assistència fora de la llar.

El Centre d’Atenció del Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona gestiona quatre milions de trucades anuals. En el cas de l’Ajuntament de Barcelona es van gestionar més de 3 milions de trucades durant el 2018. La Creu Roja va fer, en el mateix període, un total de 635.579 intervencions a usuaris de la demarcació de Barcelona.

El servei de teleassistència que s’ofereix des de la Diputació té una cobertura del 13% de les persones de més de 65 anys d’edat i del 30% de la població major de 80 anys. En el cas de la ciutat de Barcelona, el 70% de les persones ateses són dones, i la seva edat mitjana és de 83 anys, xifres que es mantenen molt similars en els darrers anys.

FiraGran 2019 és la primera fira europea dedicada a les persones grans. L’objectiu del saló, que enguany espera rebre 30.000 visitants, és que les persones grans portin una vida activa i coneguin totes les novetats que s’adrecen al col·lectiu. S'oferiran més de 450 activitats gratuïtes, com una gran caminada, una classe de música i moviment, un festival de corals i una ballada de sardanes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article