Els centres educatius poden inscriure's a un nou programa per incorporar els mòbils a les aules

Un total de 100 escoles i instituts poden optar a aquest pla, que té una durada de tres anys


Des de divendres, els centres educatius ja es poden inscriure al nou programa mobils.edu, que té com a objectiu incorporar la tecnologia mòbil a les aules. Es tracta d'un pla pioner que es podrà dur a terme en 100 escoles i instituts de Catalunya durant el proper curs 2019-2020.

Divendres es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la resolució per poder-hi participar i els centres tenen temps fins el 7 de juliol. El programa té l'objectiu de millorar la competència digital i contribuir a l'èxit educatiu de l'alumnat, té una durada de tres anys i es posarà en marxa amb alumnes de cinquè i sistè de Primària, i primer i segon de secundària.

Un cop passats els tres anys, el departament d’Educació analitzarà estendre-ho a la resta de l'alumnat del centre. Els 100 centres que seleccionarà el Departament hauran de complir una sèrie de requisits, entre els quals presentar un avantprojecte, lliurar el compromís de centre aprovat pel claustre i pel consell escolar i prestar un escrit, infografia o vídeo de motivació compartit en un espai al núvol.

A més, es prioritzaran els centres d'alta complexitat; l'alineació amb prioritats del departament com l'equitat, la cohesió social, la inclusió o la personalització de l'aprenentatge; l'equilibri territorial; la diversitat de centres o la col·laboració amb altres institucions.

En la mateixa resolució també s'han inclòs onze programes d'innovació pedagògica més del Departament d'Educació, que afecten àmbits com l'FP, l'art o un programa per lluitar contra el bullying.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article