El Consorci d'Educació de Barcelona assignarà d'ofici places de P3 a 43 famílies

La plataforma Proeducació Pública i de Proximitat es mostra descontenta amb la solució i no descarta mobilitzacions


El Consorci d'Educació de Barcelona (CEB) assignarà d'ofici places de P3 a 43 famílies que no han tingut lloc a cap de les opcions que han triat durant el procés de preinscripció escolar per al curs vinent. Així ho han comunicat responsables de l'ens als representants de la plataforma Proeducació Pública i de Proximitat, que agrupa famílies en aquesta situació, en una reunió que ambdues parts han mantingut aquest dijous a la tarda.

El CEB ha estat informat que hi havia 131 famílies sense plaça, i que 88 s'han acollit a l'opció de l'ampliació de matrícula, és a dir, a triar alguna de les vacants que han quedat arreu de la ciutat. Per a les altres 43, el CEB els n'assignarà una a partir del criteri de proximitat. La plataforma s'ha mostrat descontenta amb aquesta solució i no descarta mobilitzacions.

Des de la plataforma, Sara Tolosa, una de les mares afectades, ha considerat que la solució és un pedaç que no soluciona el problema endèmic, i ha denunciat que en alguns districtes, com el de Sant Andreu, la situació és especialment complicada.

Allà, segons ha dit, el que ha decidit el CEB és "ampliar la ràtio a 26 alumnes per aula a totes les escoles", moltes de les quals “ja amb línies addicionals”. A parer de la plataforma, en aquest districte caldria ampliar el nombre d'equipaments educatius per solucionar la qüestió de manera definitiva.

Precisament, des de la plataforma es lamenta que el CEB no ha acceptat cap de les seves propostes per fer front al problema en el curt termini, com ara, en el cas concret de Sant Andreu, ampliar línies en alguns centres concrets. La resposta ha estat que els coneguts com a 'bolets' generen més vacants del compte, una situació que el CEB no veu idònia.

“Tenim la sensació que el CEB ens està empenyent a l'ensenyament concertat”, ha lamentat Tolosa, que ha anunciat que la plataforma no descarta mobilitzacions de protesta per a aquesta mateixa setmana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article