Amplien el taller Sóc dona i estic bé amb el meu cos de l'ICD

Reflexiona entorn l'acceptació del cos i forma part del programa formatiu Eines de participació


L’Institut Català de les Dones (ICD), òrgan adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania, és responsable del programa formatiu Eines de participació i degut a l'èxit en la demanda i els resultats del taller "Sóc dona i estic bé amb el meu cos", ha decidit ampilar-ne la disposició per aquest 2010. L’objectiu de la sessió és incentivar la millora de l’autoestima i l’acceptació de la pròpia imatge corporal de les dones, sempre entorn la construcció social del gènere. El taller, promou la reflexió sobre el seguiment de les “dietes miracle”, el consum de productes d’estètica, la pressió social per tenir un cos extremadament prim i jove i el risc dels trastorns pel comportament alimentari.

Eines de participació forma part del catàleg de recursos de l'ICD. Està orientat a associacions de dones, ens locals, biblioteques, centres culturals i altres entitats i institucions. Totes les sessions són gratuïtes, amb una durada aproximada de dues hores i acostumen a ser conferències i debats.

Dins del mateix programa, amb el qual l'ICD va realitzar un total de 136 tallers durant l'any 2009, si poden trobar altres tallers com:

· Dones i salut: espais de participació.
· Migració-mediació: les dones com a ponts de cultura.
· Participar és transformar.
· Dones i medi ambient.
· Les aportacions socials de les dones: històries i experiències.
· Ciutadania i gènere: de la lluita pel sufragi a la plena ciutadania.
· La violència en les relacions de parella.
· L’experiència de les dones a l’entorn quotidià.

A més, l'ICD ha preparat un calendari per l'any 2010 en el qual vol mostrar l'empremta femenina en el treball social. El calendari serveix per recordar i reivindicar alguns noms propis, però va dirigit a totes aquelles dones que han treballat i treballen en el camp de l'acció social a Catalunya.

Més informació del calendari: Treball social: una genealogia femenina

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article