El Parlament torna a demanar al Congrés la despenalització de l'eutanàsia

La cambra ja ho havia dut a Madrid però la iniciativa va decaure per l'avançament electoral


El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous tornar a demanar al Congrés dels Diputats que despenalitzi l'eutanàsia i l’ajuda al suïcidi.

Es tracta d'una Proposició de llei de reforma de la Llei orgànica 10/1995, del Codi penal, de despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi, que la cambra catalana ja va traslladar a Madrid la passada legislatura però que va decaure a causa de l'avançament electoral i la dissolució de les corts espanyoles i que ara tornarà al Congrés.

La proposta ha estat aprovada per 124 vots a favor (Cs, JxCat, ERC, PSC, CatECP i CUP), 4 en contra (PPC i el diputat d'Units per Avançar, Ramon Espadaler) i l'abstenció d'un diputat de JxCat. Aquest grup ha anunciat que donava llibertat de vot als seus diputats.

La iniciativa, fruit d'una proposta presentada conjuntament la legislatura anterior pels grups de JxSí, el PSC, CSQP i la CUP, demana que es modifiqui l'article 143.4 del Codi penal per eximir de responsabilitat penal "qui, per petició expressa, lliure i inequívoca d'una persona que pateix una malaltia greu que la conduirà necessàriament a la mort o una patologia incurable que li provoca sofriment físic o psíquic greu i que es preveu que serà permanent, causi amb actes necessaris la mort segura, pacífica i sense dolor d'aquesta persona o hi cooperi, dins del marc legal establert".

La consellera de Salut, Alba Vergés, que va defensar la iniciativa a Madrid quan era diputada de JxSí, ha afirmat que la despenalització de l'eutanàsia compta amb el suport del 80% dels catalans i que no es pot "criminalitzar". També ha assenyalat que "no s'obliga ningú a fer res que no estigui d'acord amb les seves conviccions".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article