El Consorci d'Educació de Barcelona assigna d'ofici 60 places de P3 i 169 a primer d'ESO

El 99,5% de les famílies que comencen educació infantil i el 97,56% que comencen secundària podran anar a alguna de les escoles demanades


60 famílies d'infants que el curs vinent comencen P3 han estat assignades d'ofici després del procés de preinscripció escolar a la ciutat de Barcelona. 44 infants s'han assignat a centres públics, si havien demanat públics en totes les opcions, i 16 més han estat assignats a centres concertats, ja que en les seves opcions s'inclouen escoles concertades.

En el cas dels alumnes que entraven a primer d'ESO, s'han fet 169 assignacions d'ofici, 57 a instituts públics i 102 a concertats. Després que aquesta setmana el Consorci comuniqués les assignacions definitives, s'ha obert un període de reclamacions. A partir del 3 de juliol es coneixeran les dades de matrícula i si hi ha baixes, les famílies en llista d'espera podran millorar la seva opció.

De les 44 famílies que s'han assignat d'ofici a centres públics per començar P3 a la ciutat de Barcelona, una és de fora de la ciutat i la resta, s'han distribuït, en 27 casos a la mateixa zona d'escolarització, mentre que 16, fora.

D'aquests 27, quatre són les primeres en la llista d'espera d'un centre sol·licitat com a primera opció, i 2 han estat assignades a un centre situat a menys d'un quilòmetre de la residència. 10 aniran a una escola que supera aquesta distància.

En un comunicat, el Consorci ha informat també que de les 43 famílies assignades d'ofici 11 havien fet una preinscripció amb només un centre, 10 amb dos, i 15 amb tres. Sis famílies van optar per 4 centres i una per cinc.

En total, 12.427 famílies han obtingut plaça en les opcions sol·licitades a la preinscripció, el 98,8% en el procés ordinari i 88 famílies, 0,70% en l'ampliació de sol·licitud. Les assignacions d'ofici s'han reduït a la meitat, comparant la xifra de l'any passat. El 93,26% de les sol·licituds han pogut entrar a l'escola escollida en primer opció.

Pel que fa a primer d'ESO, el Consorci xifra en un 28,7% menys el nombre d'assignacions d'ofici en el curs 2019-2020; l'any passat en va gestionar 237. De les 169 famílies que només havien demanat centres públics, la meitat, 83, van optar per només un centre a la preinscripció, 47 per dues i 22 per tres.

12 famílies van incloure quatre instituts, dues més, cinc, i tres, sis centres. En total, hi ha 6.755 famílies que han obtingut plaça en les opcions sol·licitades en la preinscripció, i el 88,9%, 6.162, en primera opció. 77 famílies van ser assignades en ampliació de sol·licitud. El 97,5% de les sol·licituds han pogut entrar en centres inclosos en preinscripció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article