El “dia de la gent guapa” reivindica el donant de sang

Amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang, les sales dels hospitals lluiran un ambient festiu per agrair l’altruisme de les persones


Amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang, aquest divendres les sales de donacions dels hospitals lluiran un ambient festiu per agrair l’altruisme de les persones. A més, per primera vegada es farà un acte d’homenatge als donants al Palau de la Generalitat i, a les xarxes, els usuàries podran agrair la seva tasca a través dels hashtags #eldiaD o #gentguapa, en el marc de la campanya ‘El dia de la gent guapa’.

Així doncs, durant tota la jornada, els hospitals catalans de referència celebraran el dia i engalanaran els espais de donació “de festa” i dedicaran galanteries com “guapo”, “generosa”, “campió” o “crack” als donants amb cartells que usaran per fer-se fotografies.

Més enllà de l’acte institucional a la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona també es vestirà de vermell, és a dir, la seva façana s’il·luminarà de color vermell en reconeixement a la sang altruista dels donants. Al món cada dia hi ha 310.000 donacions de sang, de les quals prop d’un miler són a Catalunya i 6.000 a tot l’Estat.

Catalunya ja fa anys que és autosuficient en sang, amb 250.000 donacions l’any. Cal tenir en compte, de fet, que una de cada cinc persones necessitarem sang o derivats de la sang al llarg de la vida i, per això, cal conscienciar la ciutadania de mantenir les donacions regularment.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article