Un total de 20.603 aspirants comencen les oposicions als cossos docents

Per primera vegada, les oposicions a professorat comencen amb la presentació de l’organització de l’assignatura


Un total de 20.603 aspirants comencen les oposicions als cossos docents de les especialitats de mestres, ensenyament secundari i formació professional. Es preveu que el procediment selectiu finalitzi abans del 31 d’octubre. Per primera vegada, les oposicions a professorat comencen amb la presentació de l’organització de l’assignatura, en què els aspirants han d’exposar com explicarien un mínim de sis unitats didàctiques. Després, hauran de defensar la programació i una de les unitats davant d’un tribunal.

Així, els candidats que superin la primera prova duran a terme la segona, consistent en un cas pràctic i el desenvolupament d’un tema. En aquest sentit, es continuarà amb la línia iniciada en la darrera convocatòria d’oposicions de ponderar el cas pràctic amb un 70% de puntuació, en què hauran de resoldre una situació real que se’ls plantejarà, i un 30% pel desenvolupament d’un tema.

D’aquesta manera es vol minimitzar la part memorística i valorar més la part pràctica, on s’ha de demostrar la capacitat d’aplicar els coneixements de l’especialitat docent en situacions d’ensenyament i d’aprenentatge. Així doncs, l’objectiu del Departament d’Educació és identificar entre els candidats als aspirants que més reflecteixen els conceptes de competències bàsiques i de qualitat pedagògica, més enllà de l’estricta memorització.

En total, doncs hi haurà 182 tribunals arreu de Catalunya que qualificaran les proves. A banda dels aspirants d’ingrés lliure, també participen en el procés 165 funcionaris de carrera d'un cos docent del grup A2 que volen accedir a un cos de grup superior i 184 funcionaris de carrera d'un cos docent que volen adquirir una nova especialitat del mateix cos. A aquests candidats demà se’ls informarà de quan duran la prova, que consistirà en l’exposició oral d’un tema i una cas de contingut pràctic.

El passat curs es van convocar 2.000 places d’oposicions. Amb aquestes 5.005 noves places es podran estabilitzar les plantilles dels centres i reduir la interinitat entre els docents. Fins el 2023 es convocaran un total de 15.658 places d’oposicions a Catalunya d’estabilització.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article