Una festa a la llera del Besòs commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Jocs, art, fotografia i tallers per a totes les edats són la proposta conjunta de l’Ajuntament de Barcelona i el de Santa Coloma de Gramenet per celebrar la data


Els Ajuntaments de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet organitzen conjuntament aquest diumenge una jornada reivindicativa amb activitats per a tota la família per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades, que se celebra el proper 20 de juny.

La festa té lloc al Parc Fluvial del Besòs, al pont de Can Peixauet, des de les 11 hores del matí fins a les 20 hores del vespre, amb diverses propostes de jocs, art, fotografia i tallers per a totes les edats, activitats organitzades per entitats que treballen amb les persones refugiades.

La jornada vol reivindicar el compromís tant de Barcelona com de Santa Coloma de Gramenet amb l’acollida de persones refugiades així com sensibilitzar a la ciutadania amb l’acolliment. També, segons apunta l’Ajuntament de Barcelona, amb aquesta festa es vol homenatjar a totes les persones que es troben en terra d’acollida perquè han hagut de fugir de casa seva, i a totes les entitats que treballen per acompanyar-les.

El Dia Mundial de les Persones Refugiades se celebra el 20 de juny arreu del món des de l’any 2001, quan Nacions Unides va instaurar aquesta jornada amb l’objectiu de treure de l’oblit la dramàtica situació que viuen milions de persones desplaçades forçosament, sol·licitants d’asil i apàtrides.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article