Els col·lectius en lluita pel tancament dels CIE reivindiquen “fer visible allò invisible”

Plataformes de tot l'Estat espanyol se sumen a la celebració del Dia contra els CIE i denuncien “la segregació, despossessió i vulneració de drets”


Plataformes de tot l’Estat espanyol han decidit aquest dissabte celebrar el Dia contra els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE). A Catalunya, col·lectius com Tanquem els CIE, Casa Àfrica, Emergència Frontera Sud, Dones Pa’lante o el Sindicat Popular de Venedors Ambulants organitzen tota una jornada de debat, música i actuacions a Casa Àfrica, al barri del Poblenou de Barcelona, per denunciar “la segregació, despossessió i vulneració de drets” que es viu en aquests centres d’internament i per fer “visible” una realitat sovint invisibilitzada.

Així, els col·lectius a favor del tancament dels CIE expliquen en un manifest els motius que els porten a dedicar un dia a l’any a fer visible la seva lluita. “Els CIE són un forat negre dins l’Estat”, alerten al comunicat. I expliquen que als CIE es priva de llibertat persones “que no han comès cap delicte, sinó tan sols una mera falta administrativa, és a dir, no regular la seva residència a l’Estat”.

A més, recorden que les persones que són tancades en aquest centre sovint arriben a Catalunya expulsades dels seus països d’origen, perseguides o per contextos de violència o guerres. I alerten que el 2018 van ser internades als CIE de l’Estat 7.855 persones, la majoria del Marroc o Algèria. D’aquests, van ser retinguts fins a 89 joves menors d’edat.

Consideren, a més, que els CIE són la “pedra angular” d’una política migratòria europea “deshumanitzada, racista i hipòcrita” que “perpetua un ordre colonial”. A més, els col·lectius clamen contra les deportacions, en què, denuncien, les persones són “humiliades i agredides”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article