Els estudiants de doctorat que treballen com a assistents de professors a l'UPF convoquen una vaga de dos dies

Denuncien que els contractes actuals no els reconeix cap relació laboral amb la universitat


El col·lectiu Doctorandxs en Lluita de la UPF ha convocat dues jornada de vaga per als dies 26 i 28 de juny per reclamar que la universitat posi fi als “contractes de pràctiques fraudulents” dels estudiants de doctorat que fan tasques com a assistents de docència i els substitueixi pels de Personal Investigador Predoctoral en Formació.

En un manifest, afirmen que els actuals contractes “no estableixen cap relació laboral amb la universitat” i per tant no tenen accés “drets tan bàsics” com la prestació d'atur. Els doctorands es queixen que la UPF no té previst contractar-los de manera legal el proper curs tot i una inspecció de treball hagi “posat al descobert l'ús il·legal” d'aquesta pràctica; i que consten com a “estudiants en pràctiques sense els recursos financers necessaris per dur a terme la tasca de recerca pròpia del doctorat”. La conseqüència més immediata, segons sostenen, recauria sobre els estudiants i sobre els professors i personals perquè “hauran d'assumir la ingent càrrega addicional de treball”.

D'altra banda, els doctorands reclamen que a la UPF s'apliqui de forma íntegra i no de “forma parcial i insuficient” l'Estatut del personal investigador en formació (EPIF) i que ja està implementat en altres universitats. El text està inclòs en el reial decret 103/2019 del passat 1 de març i preveu salaris mínims i l'extensió automàtica de tots els contractes predoctorals fins als 4 anys de durada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article