El primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya busca finançament

Aspasim demana 15.000 euros per construir el gegant amb materials ultralleugers i adaptat a les persones amb diversitat funcional


El primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya busca finançament. La Fundació Aspasim ha engegat aquest dijous una campanya de micromecenatge per construir el gegant Normag, que es farà amb materials ultralleugers i amb un disseny adaptat per tal que el puguin portar persones amb diversitat funcional. La producció del gegant corre a càrrec de la mestra gegantera Dolors Sans.

La colla gegantera la dinamitzaran la Fundació Aspasim i Oratge Associació. Per fer el gegant, Aspasim demana 15.000 euros, que s’hauran d’aconseguir en 40 dies. Més enllà del finançament, la iniciativa també vol sensibilitzar sobre la discapacitat i implicar la societat catalana.

Per això, proposen que es puguin fer de donacions petites de deu euros fins als 500 euros. En les donacions més altes, la persona podrà tenir brodat el seu nom a les faldilles del gegant, passejar el gegant o conèixer en primera persona el projecte d’Aspasim.

Entre les recompenses destaca també el clauer fet al Taller ocupacional de la Fundació Aspasim, i totes les donacions inclouen un mocador de la colla geganter. I, a partir dels 25 euros de donació, també inclouen la samarreta del gegant, amb una il·lustració de Maria Conill.

Així la Fundació Aspasim ofereix suport als centres educatius per a incloure els infants amb discapacitat a l'escola ordinària, té una escola pròpia pels infants que ho necessiten, fa formació sobre inclusió per a professorat, té tallers ocupacionals, gestiona una xarxa d'habitatges i manté un grup de contacontes infantil que fa gira per les escoles. A més, des de la Fundació Aspasim s'organitzen activitats per a sensibilitzar i implicar la societat en millorar la cura de les persones amb discapacitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article