Crida per buscar més voluntaris que acompanyin als pacients de càncer i les seves famílies

L’AECC de Barcelona amplia el seu servei hospitalari a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i a l’Hospital Clínic


L’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona ha fet una crida a la ciutadania per buscar nous voluntaris que desitgin col·laborar amb l’entitat com a voluntaris assistencials als serveis hospitalaris i als domicilis.

Segons apunta l’entitat, es tracta de formar part d’un projecte on els pacients oncològics i les seves famílies puguin disposar d’un acompanyament amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida durant el procés de la malaltia.

L’organització, que es dedica des de fa 66 a lluitar contra el càncer, demana a les persones que vulguin sumar-se com a voluntària tres hores setmanals. Segons l’entitat, les persones voluntàries són “essencials” dins l’entorn hospitalari. “Acompanyen i donen suport emocional, a més d’ajudar i ser el relleu del cuidador principal”, sostenen. Així mateix, apunta AECC, els voluntaris detecten les necessitats del pacient i de la família, acompanyen en les gestions hospitalàries, desenvolupen activitats d’animació i entreteniment, a més d’informar sobre els serveis gratuïts que ofereix l’associació.

Actualment, l’AECC-Catalunya contra el Càncer ofereix aquest servei de voluntariat hospitalari en gairebé vint centres sociosanitaris de tota la província de Barcelona i, d’aquests, destaca l’ampliació del servei a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Clínic i Provincial, de Barcelona.

L’entitat proporcionarà una formació prèvia als voluntaris, així com totes les eines necessàries per poder fer acompanyaments “de qualitat i ajustats a les necessitats de cada pacient i familiar, tenint en compte que estaran acompanyats i sota la supervisió dels coordinadors de voluntariat hospitalari o de domicilis de l’entitat”, expliquen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article