Els arquitectes hauran de parlar amb escola i ajuntament abans de dissenyar els nous centres

La construcció d'equipaments incorporarà la perspectiva de gènere i eliminarà les portes opaques per prevenir l'assetjament escolar


Els arquitectes encarregats de dissenyar els nous centres educatius de Catalunya estaran “obligats a partir d'ara a parlar abans amb l'escola i amb l'ajuntament”. Així ho ha afirmat el conseller Josep Bargalló en la compareixença a la Comissió d'Educació del Parlament per informar sobre els nous criteris de construcció i de transformació pedagògica dels centres educatius, aquest dimarts.

Aquest criteri ja afectarà el disseny de les almenys 27 escoles que es construiran fins el 2023, amb un pressupost de 104 milions d’euros, tal com va aprovar el Govern a l'abril. Bargalló ha defensat una arquitectura que “impulsi la transformació educativa”.

L’objectiu és que el disseny dels edificis “trenqui la rigidesa d'espais immutables, s'obri a la polivalència dels nou mètodes educatius i imbricada amb el territori”. Així mateix, l'arquitectura de les noves escoles incorporarà la perspectiva de gènere i eliminarà les portes opaques dels despatxos com a mesura de seguretat davant l'assetjament escolar o l'abús sexual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article