Més de 3.000 persones amb leucèmia surten a donar veu a la malaltia en el Dia dels Imparables

Del 21 al 28 de juny s'ha celebrat la Setmana contra la Leucèmia


Cada any, milers de persones al món emmalalteixen de leucèmia. Per conscienciar, visibilitzar i acompanyar les persones amb aquesta malaltia, la Fundació Josep Carreras celebra, aquest dissabte, el Dia dels Imparables en 63 ciutats de l’Estat espanyol, com a punt final de la Setmana contra la Leucèmia, que s’ha celebrat del 21 al 28 de juny.

A la Yolanda li van diagnosticar un limfoma de Hodgkin, un tipus de càncer de la sang, als 22 anys. Després de recuperar-se, va decidir sortir al carrer per repartir uns papers amb una foto de quan estava malalta. La gent els agafava i s'adonava que la persona somrient que li lliurava el fullet era la mateixa noia que a la fotografia apareixia malalta. “La Yolanda volia transmetre un missatge de superació i de perseverança. Una oda a la vida i a l'esperança”, explica la Fundació en un comunicat.

Així, segons expliquen a l’entitat, aquesta va ser la llavor que ha fet créixer un moviment social a tot l’Estat espanyol. Des de fa vuit anys, la Fundació Josep Carreras organitza aquesta gran mobilització de pacients i expacients que surten al carrer en gairebé totes les províncies espanyoles per donar veu a la malaltia i per dir que són “imparables” contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang . Els actes a Barcelona d’aquest dissabte, amb 400 invitats, tindran lloc a la Casa Llotja de Mar.

Aquesta acció està emmarcada dins la campanya de sensibilització El millor anunci del món. Amb un enfocament intimista, l'espot ens acosta al moment en què uns pares reben l’“anunci” que el seu fill ha superat la leucèmia. “Gràcies a la recerca científica podrem seguir donant els millors anuncis a totes les persones que estan passant per una leucèmia”, assenyalen.

Un registre solidari

L’any 1991 va crear el Registre de Donants de Medul·la Òssia, amb l'objectiu d'aconseguir que tots els pacients amb leucèmia (o altres malalties de la sang) que requerien un trasplantament de medul·la òssia per a la seva curació i no tenien donant familiar compatible hi poguessin accedir mitjançant una donació procedent d'un donant voluntari no emparentat.

Ens els últims 27 anys, s’han pogut fer prop de 10.000 trasplantaments a tot el món gràcies a un donant anònim localitzat pel registre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article